کد خبر: ۱۵۲۷۸
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۸
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در گفت گو با «خودروکار» ؛

بسیج دولتی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای

حدود چهل روز گذشته بود که حسن روحانی از طرحی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای خبرداد و مقرر شد به واسطه این طرح، جاده های کشور با 200 هزار دستگاه خودرو سنگین نو نوار شوند. حال این پرسش مطرح است که آیا دولت به تنهایی قادر است بار سنگین نوسازی ناوگان 50 ساله جاده ای را به دوش بکشد؟
به گزارش خبرنگار خودروکار، اواسط بهمن ماه امسال، حسن روحانی و در آخرین گفت گوی تلویزیونی اش، قول نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای را داد. ناوگان جاده ای که به دو بخش باری یا تجاری و مسافری تقسیم می شود، سال های زیادی است چشم انتظار تسهیلات دولتی است تا شاید میانگین سنی برخی از خودروهایش به کمتر از 40 و 50 سال برسد.

البته طی سال های اخیر برخی شرکت های تولید و واردکننده خودروهای دیزل نسبت به نوسازی برخی خودروهای سنگین اقدام کردند اما هیچ گاه تعداد آن ها به 200 هزار دستگاهی که امروز دولت در نظر گرفته است، نرسید.

حال این اقدام دولت که در جهت کاهش آلودگی هوای ناشی از دود خودروهای سنگین در جاده ها و میزان بالای مصرف سوخت آن ها است، به حدی باعث خرسندی شرکت های تولید و وارد کننده دیزل شده است که هرروز هر یک از آن ها برنامه ای برای ارائه محصولاتشان ارائه می کنند تا سهم خود را در این برنامه ادا کنند.  گرچه بسیاری از کارشناسان بر این باورند که باید این اقدام دولت بسیار زودتر آغاز و اجرایی می شد، اما  اکنون نیز باید فرصت نوسازی ناوگان جاده ای را غنیمت شمرد.

به گفته وزیر صنعت معدن و تجارت، این طرح، یکی از بزرگترین پروژه های نوسازی و بهسازی ناوگان در کشور است که پس از نوسازی خودروهای فرسوده اهمیت بسیاری دارد و بعد از پایان این طرح، تغییرات زیادی هم در بخش ناوگان جاده ای و هم در کاهش آلودگی هوا و میزان مصرف سوخت به دست می آید.

در این رابطه نیز دولت به کمک صاحبان خودروهای سنگین فرسوده آمده است تا علاوه بر اسقاط این خودروها، مالکان حدودا 50درصد قیمت خودرو را پرداخت کنند که از این میزان حدود 20درصد توسط مالک خودرو و مابقی نیز از طریق تسهیلات با بازپرداخت 60 ماهه انجام می‌شود.

حال پرسش اصلی اینجا است که آیا دولت یا وزارت صنعت معدن و تجارت توان تامین حدود 11 هزار میلیارد تومان برای نوسازی این ناوگان را دارد یا باید سایر بخش های دولتی نیز به کمک آن بشتابند؟

محسن صالحی نیا- معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در همین زمینه به خبرنگار خودروکار می گوید: « از بیش از یک ماه گذشته که کلید اولیه طرح نوسازی ناوگان فرسوده توسط رییس جمهوری زده شد، دستگاه هایی همچون صندوق توسعه ملی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت صنعت معدن و تجارت، شرکت ملی نفت، شورای پول و اعتبار و بانک های عامل وارد عمل شده اند».

به گفته او، دولت و وزارتخانه روی این برنامه حساب کرده است و اکنون نقطه آغاز راه نوسازی ناوگان جاده ای هستیم و باید این ایده بزرگ و جدید با کمک سایر بخش ها تسهیل شود.

صالی نیا اظهار می کند:« هدف این طرح تامین منابع ارزی از جهت صرفه جویی در منابع سوختی است که این امر نیازمند کار شبانه روزی همه دستگاه ها است».

او می افزاید: « در راستای این طرح، وزارت خانه ها، سازمان ها و شرکت های متعددی پشتیبان این طرح هستند، چرا که باید این طرح در زمان معین اجرایی شود».

 اکنون به نظر می رسد دولت در طرح نوسازی 200 هزار دستگاه خودرو سنگین ناوگان جاده ای دست تنها نیست و نه تنها سایر وزارتخانه ها و سازمان ها به کمکش آمده اند؛ بلکه بخش دیزل شرکت های ایران خودرو و سایپا نیز در این راستا قدم برداشته اند.

گزارشگر؛ نگار میرکریمی


انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار